LUMOS MAXIMA

Vet inte vad ni tycker, men tomtebloss är ju grymt fint. 
 

She gave me an eskimo kiss, we put a record on. It said the same to us, they sung "Oh, it's so much fun!"

Fick visst tag på pengar på något vänster (det kallas för snälla mor- och farföräldrar). Men en riktig vinterjacka måste man ju ha, så kosta vad det kosta vill. 800 kronor, från Monki, mysig och gosig och allt sådant där.  

I'm not romantic, but even I must concede that the heart does not exist solely for the purpose of pumping blood.

Tumblr_mahionfiuj1qifdhro1_500_large
Tumblr_lx5ox0tnce1qiljd5o1_500_large
Tumblr_lstx2uv2pr1qb10wfo2_500_large
På lördag smäller det! Säsongspremiären av Downton Abbey, som jag har längtat. Man klarar sig inte så länge utan sin beskärda del av brittiskt drama om man heter Johanna och kan citera Jane Austen utantill. Bara säger.

Har inget bättre att göra, så jag gör det här:

When I'm 80 years old and sitting in my rocking chair, I'll be reading Harry Potter. And my family will say to me, "after all this time?" And I will say, "always."
 

Frostland.

Hemma i skogen för höstlov nu, känns himla skönt! Ska bara gå på långa promenader med min hund och ha filmmaraton, som alla andra höstlov. Dock har min bror snott alla Home Alone-filmer, som brukar vara de obligatoriska filmerna att se (brukar börja ladda upp inför julen på höstlovet), så jag får väl vara lite nytänkade och komma på något annat. Harry Potter/Teaterborgen/När karusellerna sover kan funka. Inte samma sak, men vad gör man. 

Nördigt.

Lyssnar på den här låten:
 
(Ja, bloggen är döpt efter detta fantastiskt musikaliska underverk.)
 
Tumblr_m83d40lfe01r5hlwbo1_500_large
Hittade info om ett Harry Potter konvent som händer nästa år, i Uppsala! OMG. Måste dit, särskilt efter att jag missade konventet som var i Växjö i somras. Hade kunnat komma dit på en halvtimme. Blir så arg på mig själv för att jag missade det, men nu jäklar alltså. 

Oktober 2011.

Gick och såg Jag saknar dig på bio och tyckte väl att det var en himla bra film. Jo, det var den faktiskt.
 
Tog fräscha porträttbilder. Alltså mitt hår <3 Om det bara kunde se ut så nu så skulle jag leva lycklig. 
 
Gick på byn med kameran och tog kort på stenmurar och traktorer med mera.
 
PYSSLADE! Se så grant det blev när jag var klar:
 
...
 
Såg en verision av Jane Eyre och blev därmed ännu mer "1800-talet äger!!" -aktig. Ville typ få till någon Eyre känsla i bilden ovan. Eheh.
 
Hade fotodag med Amanda + massa svart mascara under ögonen. Ska det vara, så ska det ju vara riktigt.
 
Nu ska jag duscha, sen ska kolla på Lost in Austen, sen ska jag chilla och sen ska jag sova. Jobbig kväll.

Hollywood infected your brain, you wanted kissing in the rain.

 
Älskar att Monki har fått in så mycket snygga kläder. Hatar att jag knappt har pengar på kontot till tåget imorgon. Sådant där jobbigt dilemma där man bara "åh, jag vill handla upp alla mina pengar, men satan också, jag kan inte för att jag måste ha råd att åka till skolan". Har säkert alla varit med om någon gång. Det värsta som finns. Att behöva välja sena Öresundståg framför en militärgrön gosig jacka. Usch.

If you want to fall in love with somebody, somebody that you're not in love with at all.

Igår kom cd-skivorna jag beställt! Hurra och allt sånt där. 
 
Jag är säkert en av de sista människorna på planeten som köper cd-skivor (inte alls höga tankar om mig själv, nej). Kommer fortsätta med det tills döddagar, säger jag bara.
 
Men det är så mycket roligare att faktiskt ha musiken och kunna lyssna på den utan att behöva sitta vid datorn och visa hela världen vad man lyssnar på via facebook. Folk bryr sig inte om vad jag lyssnar på, jag bryr mig inte om vad folk lyssnar på. Ge mig en stereo så är jag nöjd.
 

Det här är mycket roligt osv.

 
"You have to decide.. who's the love of your life?"
"It was always Snape."
 
 

Tre.

Tre saker jag gjort idag:
 
Lyssnat på den här låten om och om igen. Så himla jättebra!
 
Tumblr_m79xjl3olo1qzj4mzo1_500_large
Kollat på True Blood. Och ja, det var blodigt. Psykoserie.
 
Tumblr_mbe5nha79a1rhmf0zo1_500_large
Läst Harry Potter. Kommer bara gå runt och tänka på trollkarlsgrejer i veckor nu. Blir alltid så. Osynlighetsmantlar och husalfer och Quidditch. Finns inget bättre.
 
Och det var den tisdagen!

Här ligger jag och letar argument om varför betyg är dumma.

Your animation
 
Maah, så tråkigt jag har. Hungrig är jag, så är det mer än en timme kvar till middag. Toan behöver egentligen också uppsökas, men jag orkar inte gå ut i korridoren + gå fem meter till toan. Livet är asjobbigt idag.

The Perks of being a Wallflower.

Tumblr_mbobeu1si91qfosklo1_1280_large
 
Någon gång efter 1 januari ska jag gå på bio, för då har The Perks of being a Wallflower haft premiär. Ska inte bara se den pågrund av Emma Watson (kunde man ju trott annars) utan för att det faktiskt kan vara en bra film. Dä ä ju änn upplevelse å gå på bio, som man säger på småländska.
 
 

I love the love story, I love Elizabeth, I love the manners and language and the courtesy.

Tumblr_mblcbuw0ke1rzovnuo1_500_large
 
Sak jag gjort idag: kollat på Lost in Austen och känt vilket bedrövligt liv jag lever. Kommer aldrig hitta en Mr Darcy. Kommer aldrig sluta vara besatt av Stolthet och Fördom. Min farbror kommer aldrig sluta mobba mig för att jag gillar brittiskt 1800-tal och fluffiga klänningar.
 
Känns ju i och för sig inte så jobbigt. Bara det där med att inte hitta en Darcy. Kan bli kämpigt.

Tagga juuuuul.

 
Jag vill ha jul! Jul som i julkalender, julgran, julmarknad, lussebullar, snö, Astrid Lindgrens julsagor, adventljusstakar, glögg och allt annat som låter bra tillsammans med ordet jul. Oktober är rätt bra, för då har man allting framför sig. Sen blir det januari och då deppar man sönder. Jobbigt liv jag har. 

I heard the news that you’re planning to shoot me out of a cannon.

 
Har köpt världens bästa filmmusik på cd, är så very glad för det. Ska spela sönder Alex Turners underbara röst nu. 
 
 
 
 

Don't even try to run away, he wouldn't stop you.

 
Älskar när man hittar ett nytt band bara sådär, särskilt när det är ett tjejband som ser ut och låter som om de kom direkt från 60-talet. Söndagslycka.

How much more can I take before loneliness will cause my heart to break?

 
Har letat upp mormors gamla skinnjacka från 50-talet. Den är så fin att man närapå inte förstår hur fin den är. Nu får man bara ta och hoppas att ingen spiller kaffe på den när jag åker tåg (orediga människor som inte kan ha lock på sina muggar!). Blir ilsk.

Pinterest.

greek godess
ariel and eric
.
funny

RSS 2.0