Om skrivbord.


Åhåh, jag vill ha ett nytt skrivbord! Ett vitt med tillhörande vit stol... Det skrivbordet jag har nu är så himmelens fult och modernt. Det ska vara snyggt och gammalt om det ska vara överhuvudtaget.

Jag får åka till varenda loppis jag kan hitta och leta, leta, leta. Har liksom inte råd att lägga 5 000 kronor på ett nytt gammelskrivbord. Om ni förstår vad jag menar.


Le Carnaval de Versailles.

Nu kan man ju tro att jag har gått och lärt mig franska under de två och en halv dagarna som jag var i sommarstugan. Det har jag inte, tänkte bara visa något som ägde rum på Versailles den 9:e juli (vad jag förstår så var det då det var). En maskerad bal, alltså. Med klänningar och peruker och allmänt Marie Antoinette över allting. Det hade man ju velat vara med på.

Carnaval de Versailles - Soirée 14
Carnaval de Versailles - Soirée 30
Carnaval de Versailles - Soirée 32
Carnaval de Versailles - Backstage 11

Här ifrån tjuvade jag bilderna. Hemskt av mig.  

Gammalt, men nytt på sitt sätt.

Idag har jag gjort nytt här på bloggen, lite sådär gammelkänsla ville jag ha över det. Kom och tänka på ett café som ligger i Kalmar och som heter Kullzenska, där jag var förra sommaren. Det var som att förflytta sig minst 100 år tillbaka i tiden när man gick in där, väldigt fint och det är precis så jag skulle vilja ha det. 1800-tals inredning och sånt där.

Nu ska jag packa för imorgon åker jag till Öland och gud vet när jag kommer hem igen.En bild på mitt korthus som fick alla att knappt våga andas, som jag byggde förra året på Öland. För att jag inte hittade någon bättre bild. Eller så ville jag bara visa hur bra jag är på korthus. Vem vet?

Ja, herrejösses, jag vet allt.


Titta, titta! Alla rätt på ett Harry Potter test. Erkänn att ni blir så avundsjuka på min smartighet.

Det är ju synd att man inte kunde vända om den där smartigheten till typ biologi eller matte, men det kan man ju inte. Men om man hade kunnat det, då skulle jag minsann få full pott på varenda prov. Vilket jag inte får nu.

Nu ska jag äta frukost, så att ni vet och inte behöver tvivla på mina matvanor.  

My lady, your grace.

Jag har ritat en hel hög damer på senaste tiden, 1500-tals damer, empire damer, lockiga damer och viktorianska damer.

Ja, jag gillar att rita damer, för jag är historienörd. Forntiden, medeltiden, Henrik VIII, Blodiga Maria, häxprocessen, Marie Antoinette, andra världskriget... allt är precis lika intressant.

Nu ska jag titta på Engelska Antikrundan (märk hur nördfaktorn bara stiger och stiger). Hejsvejs.

8 saker jag gör just nu.

1. Läser på olika universitets hemsidor.

2. Ojar mig över att jag inte vet vad jag vill bli.

3. Kommer på att jag inte ens vet vilken linje på gymnasiet jag ska gå.

4. Får panik och känner att jag kommer lägga mitt liv på att stå i kassan på Konsum (inte för att det är något fel med det, men ändå...)

5. Försöker ta mig samman och förstå vad "design är en stark utvecklingskraft ur kulturellt och samhälleligt perspektiv. Designprogrammet innehåller grundläggande studier som ger dig en gedigen grund för gestaltning och artikulering inom design med inriktning mot produktdesign" betyder. Vad blir man efter den utbildningen, liksom?

6. Inser att i värsta fall så får jag utbilda mig till snickare och bygga svartjobb åt tyskar (har jag hört att man kan göra).

7. Blir lugnad av denna tanke och tänker att livet nog ordnar sig iallafall. Eller inte.

8. Fortsätter med studiesurfandet. Något måste jag ju hitta som verkar intressant och värt att lägga ner flera år på.


Med önskan om årstidsförändringar.

Jag vill se träden bli gula, jag vill se löven falla och höra regnet om nätterna. Jag kanske är tokig, men hösten är fin. Det borde inte vara lagligt att känna så här just nu, med allt grönt och somrigt utanför dörren. Fast man kan ju bli trött på det också och längta efter mörka morgonar och ännu mörkare kvällar med en brasa tänd i öppna spisen och tekannan nästan alltid fylld. Det är ju inte klokt, men jag tror jag att av alla årstider så är hösten bäst. Så det så.I höst ska löven minsann hänga runt min hals också, förstå vad fint.

Ungefär världens snyggaste kung, eller vad?Kan ni tänka er, jag har gått och blivit besatt av The Tudors och Jonathan Rhys Meyers. Det förstår man ju inte alls. Kunde inte se det komma eller någonting. Helt oförklarligt.

Eller... vadå. Vem försöker jag lura. Serien är ju bra och han är den hetaste människan jag någonsin sett. Strunt samma att han spelar döende kung som är inne på sin sjätte fru i den delen av serien som jag tittar på. Han är fortfarande hethethet.

Tror förresten att serien går på tvn idag. Det hurrar vi för (jag gör det åtminstonde!). Så vi får se hur det går för England där i Frankrike när de ska kriga och ha sig. Mycket spännande och lärorikt.


Poesi på gammalt förläget vis.


Som ett gulnat fotografi som glömts bort i en låda och aldrig mer blivit tittad på.
Ikväll har jag lekt fotograf och modell, på samma gång. Det ni! Med lakan som bakgrund och kameran balanserandes på fem Harry Potter böcker, efter som jag inte har något stativ.

Jag har faktiskt funderat på att investera i ett stativ, jag tror att det skulle vara användbart. Men till den dagen då det köpet inträffar får det gå bra med böcker.

Nu ska jag läsa vidare i min favoritblogg, sitter och läser i arkivet, så himla bra! Det är liksom tre år fyllda med foto, inredning och kläder. Det kan ju knappast inte bli bättre.


Mot Moheda.

Nu far jag till Moheda Skoheda för att hälsa på farmor och farfar. De ska nämligen byta ut familjegården som funnits i släkten i mer än hundra år (ja, jag är lite bitter över detta) till ett radhus inne i samhället. Så jag ska hjälpa till att städa och kanske, kanske hittar man någon gammal pryl som tillhörde gammelfarmor Agnes som farmor inte alls vill ha kvar. Då kan ju jag få den, för jag gillar gamla prylar. 

 

Farmor och farfar för en sådär 50 år sedan, urtjusiga nyförlovade tjugoåringar. Man skulle varit med då.

Ett livsviktigt inlägg.

Idag har jag gått på stan och ätit pasta med Viktor och Tilli.Det här är Viktor (för typ tre år sen).Och det här är Tilli, för ett år sen ungefär.

Nu: Gossip Girl!

Gubbskor.
Idag köpte jag gubbskor! Från Monki, så mycket fint i den affären alltså. Jag ska köpa en hatt därifrån så fort jag får pengar till det... Sen ska jag begå hattfnatt varje dag.

Alltså, jag ska ha hatt på mig hela tiden. Så ni förstår.

Slut på viktig information. Hej.

You make me wanna die, I'll never be good enough.The Pretty Reckless är så himla bra! Har suttit och lyssnat på den här låter tio gånger om, minst. Taylor har världens bästa röst... Jag tror jag är kär. 

Nu ska jag aktivera mig och anta den jobbiga utmaningen att ta en ny profilbild till facebook. Det är verkligen inte det lättaste, allt ska ju vara okej in i minsta detalj. Hujeda mig. Men kan inte ha kvar muppbilden jag har nu. Jag har ju faktiskt ny frisyr nu. Lite ordning måste det faktiskt vara på det hela.

Åh.

Jag hade inte haft något emot att få åka bort, vet ni.

Röda rosetter.En extremt dålig bild på mina extremt hemma gjorda skor. Jag har målat dem svarta, förstår ni, och efter det sydde jag röda rosetter och sen... ja, ni ser. Om ni inte är blinda, förstås. Men det utgår jag ifrån att ni inte är.

Nu ska jag äta och sen ska jag dryga framför datorn, kände alternativt för att städa. Hur normalt som helst att ägna sin fredagkväll till att utrota dammråttor. Jomen visst. Värsta fab.

BIKBOK ♥


Vill ha höst! Med strumpbyxor och kjolar och jackor och stickade halsdukar... Sommaren är så dryg, man vet aldrig vilket väder man ska anpassa sig efter. Ena sekunden är det stekande varmt och i nästa sekund öser regnet ner. På hösten vet man att det inte blir så där svettigt varmt... Och det är ju bra. Svett är ofräscht.

Säger bara. Nu ska jag städa och fundera över varför man aldrig kan vara nöjd med årstiderna? Kräsna människor.

Brilliant.Idag var jag på "Harry Potter och dödsrelikerna del 2" med Viktor! Filmen var hur bra som helst och nu känns det nästan lite sorgligt att det inte kommer några mer filmer, böcker eller någonting. Vad har jag nu att se fram imot? De bästa böckerna har ju redan skrivits och de bästa filmerna har ju redan gjorts. Deprimerande, kan man ju säga.

Nu ska jag äta upp mitt biogodis till ett avsnitt av Gossip Girl (jo, lite nöje finns det väl kvar i världen) och sen ska jag bara ta det lugnt. Alternativt börja läsa i den första Harry Potter boken eller se filmen. Nu jäklar ska man återuppleva historien från början. Skam den som ger upp Harry Potter.

Dödsrelikerna.Nu äger jag nog ungefär ett av världens tyngsta smycken (känns det som iallafall). Jag tycker det är übergrymt, känns lite bohemiskt sådär och det kommer nog göra sig bra på bion imorgon. Mindre bra på bussen kanske, om ovetandes människor undrar vad det är för herrans konstig symbol som jag har runt halsen. Då får jag hålla föreläsning för dem så att dem lär sig och aldrig mer behöver undra, det vore väl en tjänst för samhället, det.

Kameraproblem samt gnäll.

Your animation

Tror jag ska... ut och gå. Eller stanna inomhus och ladda upp inför Harry Potter imorgon. Jag ska i vilket fall inte fota, för jag har haft aggressionsproblem på kameran hela morgon. Varför vill den inte fokusera liksom??? Inte hjälper det att man läser i användarhandboken (eller vad den nu heter) för jag fattar inte sånt där. Den bara "gå in här och så klickar du där och då kan du använda det sättet men egentligen är det mycket bättre med ett annat, men det kan du tyvär inte använda med de här inställningarna". Och så försöker man ändra inställningarna (inte så lätt när man inte vet vad det är som man ska ändra på) och så går det inte och man blir alldeles skitledsen på hela idén med att köpa en dyr kamera när fanskapet inte ens vill funka som den ska.

Är det någon som förstår vilken jobbig morgon jag har haft?

 


Nämen, det här var ju snyggt.

Bara jag som tycker att dip dye är snyggt? Fräsigt? Alldeles omåttligt fashionabelt?

Inte för att jag planerar att färga det så. För att kunna göra det krävs det att man har toppar. Vilket jag inte har, för topparna är typ mitt hår just nu. Man kan ju inte direkt färga en cm eller så, det skulle ju se alldeles dumt ut. Och dum vill man ju inte vara.

Måndag, måndag, måndag.

Idag har Amandamupp varit hemma hos mig, mycket trevligt sådär. Vi gick ut och fotade i allsköns svenska sommarnatur (på en stenmur, vid en äng). Jag bor ju nästan som barnen i Bullerbyn, så stenmurar och ängar finns det lite överallt.

Sedan bestämde vi oss för att gå till sjön, men när vi kom dit bestämde vi oss för att gå till teaterborgen istället, så då gjorde vi det. Jag sprang runt och upp i trapporna och ner igen (lite nostalgiskt sådär), medans Amanda låg och sov på scenen. Eller något sånt. Hon var trött.

Efter det (har så mycket att berätta idag!) åkte vi hem och fikade och sen tittade vi på film. Scary movie. Jag gillar inte den filmen, den är så satans sjuk. Sjuka filmer är inte okej.

Men dagen i sin helhet var ju okej. Det får man allt ge den, trots alla brännässlor på vägen till teaterborgen och sjuka filmer.


Blair Waldorf inspiration.Flapper á la 20-tal. Fint, fint, fint!Rött är himla snyggt......fast det är ju grönt också. En grön jacka/kappa skulle jag mer än gärna ha i garderoben.Och här var det tjusigt retro igen med långa knäkjolar och spets. Åh, vilken garberob Blair har!Och så verkar hon ha en förkärlek till diadem och hårband.Eller bara använda allmänt söta detaljer, som en spets cape med tygblomma.

11841_177095266609_177077531609_3389549_5636987_n_large
X_deb282be_large
Tumblr_lnrov7toyq1qi9iv5o1_500_large

Eller mönstrade klänningar, kjolar och blusar. Allt är så retro och vintage, jag älskar det. Det är synd att det inte finns en butik som heter "Blairs klänningar, kjolar och smycken". Det hade varit väldigt bra liksom. Och så skulle den förstås finnas i närheten av där jag bor, så hade jag kunnat slösa bort alla mina pengar där. Men nejnej.

Nu ska jag... jag vet inte riktigt. Vänta på att klockan blir 11, för då ska Amanda komma hit. Något mer har jag väl inte riktigt funderat ut. Eller jo, titta på Project Runway finalen ikväll. Hoppas Mila vinner!
Cause two can keep a secret if one of them is dead.Ja, jag vet att jag är världens sämsta på att uppdatera, men till mitt försvar kan jag säga att jag har upptäckt Gossip Girl och därför behövt sitta och se minst fyra avsnitt om dagen. Till mitt försvar alltså, så är det beroendeframkallande och kläderna som Blair har på sig är så fina så jag tror att jag ska sno en bild på någon klänning och få den uppsydd. Så kan man väl göra? Eller? Det är inte olagligt va?

Hur som haver, låten här ovanför är så himla bra och den är faktiskt med i Gossip Girl. Förvånade? Nänä.


Nu kommer jag vinka där i all oändlighet.

Your animation

Hejhejhej, idag skiner solen och jag ska på kalas. Är förresten lite smålycklig över att jag lyckades göra en egen gif. När jag försökt innan har det inte funkat! Men nu så. Nu är hela världen fantastisk.  

Yes, she loves you and you know you should be glad.Idag gör jag inte sådär jättemycket, lyssnar på bästaste Beatles och funderar på att gå en runda med hunden. Frågan är om hon vill ut och gå, för hon ligger bara och sover hela tiden. Beror väl på vädret, som morfar sa. Och det gör det nog för tristare väder finns det inte.

Frisyrer som jag skulle vilja ha (men som jag vet att jag aldrig kommer få).

Har sparat ner lite frisyrbilder på min dator, den ultimata önskefrisyrlistan kan man säga. Svider lite nu när jag har klippt kort, kan jag erkänna.Cecilias hår i Arn har jag velat ha ända sen jag såg den första Arn filmen för jag vet inte hur länge sedan. Chansen till det kan jag ju se som rätt förstörd. Får inte börja gråta...
Fast sedan är det ändå rätt så fint med page. Om det är Keira Knightley som har det, alltså...
Eller Kirsten Dunst. Någon borde berätta för mig hur hon stylar sitt hår, för så där vill jag också ha det.
Men ändå, långt hår. Så förfärligt fint.
Och någon gång, om jag skulle känna för att revoltera, skulle jag klippa mig som Emma Watson. Fast det dröjer nog.

Nu ska jag äta solrosfrön. Har hört att det ska vara bra för håret. Och sånt som är bra för håret måste jag ju missbruka, helt klart.

Mycket roligt såhär på en söndag.Ya lav is my drug.

RSS 2.0