Fullt ös, medvetslös. Nästintill.

Tumblr_mhydj08l6a1r7xb3do1_500_large
Nu är första dagen på praktiken avklarad! Praktiserar på skrädderi och hela långa dagen har jag suttit instängd i ett rum med symaskiner, tygrullar, provdockor, hattaskar med mera och åter oändligt mycket mera. Det har varit ganska fint, men efter sju timmar hade jag inte ens hunnit göra klart en fluga. Nu ska jag gå och dö en sväng i min säng, sen är det dags igen. Hujedamej.

Deep in the cell of my heart I really want to go.

Jag sydde igår, en klänning i 50-talsstil, och jag skulle nog vilja påstå att det blev riktigt bra. Bandkantning med fliselin (har ingen som helst aning om det blev rättstavat) till och med. Det tar sig!

Screentryck ett och två.

Vi har tryckt screentryck på bilden i skolan - ett tryck med ett foto som vi redigerat i photoshop och ett tryck som vi ritat själva. Tror man förstår vilken jag ritat själv, sådan klass på mitt ritande alltså... Fast den blev ganska bra ändå! Tänkte rita dödsrelikmärket först cuz Harry Potter is my lajf, men sen var det en annan tjej som gjorde det (älskar att det finns fler potterheads i min klass!) så det fick bli lite Ron citat istället. Gick väl lika bra det egentligen.

Come on - give us a smile.

Tumblr_m10jcg9v7m1qc216ro1_500_large
Tumblr_mc216tse7u1qzpav6o1_500_large
Tumblr_lo62obdvub1qbgkq6o1_500_large
 
Jag har internet igen! Det är ju för härligt, fast jag hade nästan vant mig. Nästan säger jag.
 
Nu ska jag fortsätta sy på en blåvit prickig klänning, som jag höll på med igår när jag plötsligt blev välsignad med nät. Det blev liksom inte så mycket sömnad efter det, för jag var tvungen att ta igen lite i twitter/tumblr/lookbook/bloggar med mera, med mera. Men nu så!
 
 

Ett liv utan internet är trots allt inget liv.

Tumblr_lzocoxmguq1rp32b4o1_500_large
 
Här är det dött och dödare kommer det bli, för jag är lite fattig på internet just nu. 
 
Sedan sist har jag iallafall åkt hem från internatet för lov och praktik, tittat på en massa film (i brist på internet alltså), läst tre böcker och börjat på den fjärde. Anna Karenina får pigga upp mig så långt det går, annars har jag lite Vilhelm Moberg som ska läsas också. Och just det, det är väl ingen som missat Mr Selfridge på lördagarna? Bra serie!
 
Det var nog det. Hej så länge.
 
 

I feel like I was born in the wrong century.

Tumblr_mf8ua0jugx1qlll6ko1_500_large
Tumblr_lqz6ot8wuy1qatfdco1_500_large
Tumblr_leoevlfrty1qzfucto1_500_large
Tumblr_mfpi5we8tm1rnzp88o1_500_large
Tumblr_mcaczscysj1ry1b49o1_500_large
Tumblr_l38kxq5ob11qagvbeo1_500_large

Redovisning; den ryska kvinnan med de vackra kläderna.

Om en så där 40 minuter ska jag antagligen (jag säger antagligen för att jag faktiskt inte vet) hålla redovisning på svenskan om ryska designern Ulyana Sergeenko. Vet inte varför jag blir nervös för jag har koll på vad jag ska säga, men ändå. Ge mig styrka och låt mig inte snubbla på orden, tack.

Ett typiskt "jag har ingenting att skriva om så jag skriver en lista"-inlägg. Varsågoda.

1. Hur gammal är du? 16 år och lite till, men går på mitt sjuttonde.
2. Hur gammal känner du dig? Har ingen aning.
3. Vilken film såg du senast? Perks of being a Wallflower. Den var bra!
Tumblr_mho1aodjwv1r9ss96o1_500_large

4. Är du besatt av någonting? Besatt vet jag inte, men jag har en ändlös kärleksaffär med hårspray, honungvatten och Jane Austen. 
5. Är du rädd för blod? Nej, inte som jag själv ser det. 
6. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Internatsrummet, litet och vint med snedtak. Handfat och spegel bakom en skiljevägg. Vita väggar, stort skrivbord, säng, nattduksbord... Randig matta och vimplar i fönstret. Ja. 
 
7. Vilken färg är dominerande i din garderob? Färgen svart... glädjande nog.
8. När vaknade du i dag? Klockan 7. Alldeles för tidigt tycker jag, men sen tänker jag på att om jag bott hemma hade jag fått gå upp halv 6... Och det hade ju varit tusen gånger värre.
9. Vilken är din favorithögtid? Jag gillar påsk faktiskt. Den firas ju på våren och känns så där pastelligt puderrosa på något sätt. Så är det aldrig fel att leta påskägg ute i trädgården.
10. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Hemma rentav kanske, tycker det är så skönt att bara vara ute och gå med hunden. Annars är England ett sånt där ställe jag alltid drömmer om, vilket jag helhjärtat kan skylla Jane Austens filmatiseringar för.

11. Vad lyssnar du på just nu? Har kommit in i en period där Kent spelas mest hela tiden. 
12. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Honung, te, mandlar, bröd och ägg.
13. Vilka världsdelar har du varit i? Europa.
14. Snarkar du? Nej.
15. Vilka yrken har du provat på? Dagisfröken, tidningsbud, antikvarie och affärsbiträde. Sömmerska nästa!
 
16. Hur går du helst klädd? Skulle vilja säga att jag helst går klädd i kjol och klänning, men på senaste tiden har det blivit jeans mest. Skyller på årstiden och hoppas att jag ska bli lite mer peppad på att klä mig fint när våren kommer!
17. Vilket stjärntecken är du född i? Tvillingens.
18. Vilket är ditt favoritgodis? Choklad.
19. Vad har du på dig just nu? Mina Cheap Monday som jag köpte i femman (!) och t-shirt. 
20. Vilken är din favoritaffär? Monki.
21. Vad har du för storlek i kläder? 36/38 ungefär.
22. Hur många gånger har du flyttat? Ingen gång alls egentligen, för jag räknar inte flytten till skolan som en riktig flytt. Jag tänker ju inte på det här som mitt hem - å andra sidan kommer jag kanske aldrig riktigt tillbaka till  det som är mitt riktiga hem. Har ju ingen aning om vart jag tar vägen efter gymnasiet!
23. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Vet inte riktigt, trots att jag inte gillar att gå upp tidigt så gör jag det ändå... Bästa känslan någonsin är att gå upp runt halv 8 på helgerna och sitta och äta frukost alldeles själv i lugn och ro samtidigt som man läser en bok. 
379662_501980063176644_828353932_n_large
 
24. Vad åt du till frukost? Müsli med vaniljyogurt och ägg. Internatsfrukosten ♥
25. Är du blyg? Nej, egentligen tror jag nog inte att jag är det. Det är bara det att jag pratar inte om jag inte vet vad jag ska säga. Så är det lätt att bli obekväm med folk man inte känner och det är ju inte till någon fördel om man ska prata.
26. Vad heter du i andra namn? Ingrid, Maria.
27. Vill du gifta dig? Ja, fast kanske inte just nu då. Otippat.
28. Var växte dina föräldrar upp? Pappa lite varstans i Småland, mamma höll sig dock till en småländsk ort och där finns hon fortfarande.
29. Har du, eller har haft, något smeknamn? Ja; Jojje, Hanna... Min bror kallar mig för Börje av oklar anledning, men jag ger igen med att kalla honom Jörgen. Det är så fint mellan oss.
30. Vilka är dina största svagheter? Att jag helst undviker bråk, vilket jag egentligen tycker är bra, men det kan ju finnas nackdelar med det också. Man kommer liksom ingenstans och så kan det bli att man går runt och är småirriterad istället. Men en blyg svensk tiger ju somsagt.

 

 

 RSS 2.0