Det här med böcker.

Tumblr_mh1hwxquju1s3m3mmo1_500_large
Fråga: vad är det första som jag kommer ordna med när jag flyttar hemifrån och ska bo själv?
 
Inte walk-in-closet. Inte hyper teknologiskt vardagsrum. Inte kök med prickiga kakburkar och blommor i fönstren (det får mamma fixa). 
 
Nej. Jag ska ha ett eget bibliotek, med en massa underbara böcker som man kan läsa femtioelva gånger om utan att tröttna och en fåtölj med tillhörande fotpall. DET KOMMER BLI AWESOME.
 

The wind is low, the birds will sing that you are part of everything.

Jag har fixat och haft för mig idag, precis som jag tänkte! Först och främst hittade jag den här bilden och bestämde mig för att göra något utifrån det, men det urartade till rutor istället - för jag har blivit svag för rutor på senaste. Sen snodde jag en tom syltburk och gjorde mig en egen önskeburk (tyckte att jag skulle ha en sån), fast än så länge är den bara för syns skull och inte för så mycket annat (dvs orkade inte skriva ner några önskningar när jag väl gjort allt annat...).
 
Jaja, finns det liv finns det hopp och då orkar jag kanske någon annan gång. Nu ska jag packa!
 
 
 

Sånt som jag tycker är jäkligt fint att titta på och vilka problem jag har.

Tumblr_lye0fvzcwd1rn0r3jo1_500_large
Tumblr_lwwzehjsry1qlll6ko1_500_large
Tumblr_mdojbudymm1r77acco1_500_large
Tumblr_m16djovwrj1qfoqhmo1_500_large
Tumblr_m9o7sxe3dc1qjoylio1_500_large
Från och med just nu bestämmer jag att imorgon ska bli en riktig fixadag. Sen får vi förstås se hur jag känner imorgon, men just nu vill jag bara klippa/klistra/rita/sy! Synd att jag inte bara kan göra det nu, men det går inte för då vänder jag på dygnet och jag orkar seriöst inte med att behöva vända tillbaka det igen efteråt (vill inte lida för konsten i onödan). Men annars så, esteten som bor i mig vill hitta på något NU. Störigt.

Livet under veckorna.

540815_409626529117971_1948134386_n_large
281344_234488669918265_199674496733016_762351_3418828_n_large
Den här veckan har jag tittat på skräckfilm (äckligt kul, ni vet, fast man blir störd och inte kan somna), målat naglarna svarta (flashback till femman på det), ritat Harry Potter inspirerade tryck på bilden, gått på promenad längs havet, ritat klänningsmönster, sökt praktik på skrädderi, somnat på tåget... Om varje vecka vore sådan här, alltså. Fast somna på tåget gör jag alltid och det är kanske inte så jätteroligt, men vad gör man.
 
Nu ska jag fira att det är fredag och kolla på Young Dracula. Vilken fest.

Så reagerar man inte - men så började jag ju gråta när skolan brann ner också.

Tumblr_m3k9skr9it1qjhy6ko1_500_large
Idag har jag mått illa. Riktigt hänga-över-toalettstolen-och-vända-in-och-ut-på-magen-illa (förstår att det kan vara kul att veta). 
 
Vad jag oroade mig mest för? Att jag inte skulle kunna åka till skolan på måndag, såklart. 
 
DET ÄR NÅGOT FEL PÅ MIG. 

"OMG, det där är ju jag!"

Erkänn att ni alla känner så här!! Förutsett att ni är potterheads och tyckte att Harry Potter var en stor och mycket viktig del av ert liv som ni aldrig kunde glömma.
 
Om inte... så är det något som inte står rätt till.

To all the girls that think you're ugly because you're not a size 0, you're the beautiful one, it's society who's ugly.

peach lips
Idag såg jag My week with Marilyn...
 
Tumblr_mg211wcgiv1s0dkqao1_500_large
...och på nyårsafton såg jag dokumentären om Marilyn Monroe.
 
Plötsligt slog det mig - kurvor är vackert! Tänk, det har jag aldrig förstått riktigt förut, men så är det. Och den som säger något annat har fel och borde ta sig en titt på 50-talet och förstå vad jag menar. Innan Twiggy kom och ändrade på allt och satte igång det synsätt vi har idag (inte för att jag klandrar henne, men lite så är det).
 
Fred på jorden, nu ska jag må bra.
 
 
 

En utomjordings kärlekstörst, en undran vem som svek vem först.

Nu har jag varit och klippt mig! Och alltså, varför ska känslan av att vara nyklippt vara så underbart härlig? Det är ju totalt livsfarligt - särskilt för oss som en dag drömmer om att vandra här på jorden som John Bauers prinsessor (för att uttrycka det på det poetiska viset...). 
 
Men! Nu kan jag påbörja min hårkur från grund och botten och det är väl rätt bra ändå (märks att mitt hår styr mitt liv). Jaja.

För att jag är uttråkad [året som gick]

Januari:
 
Köpte både Amanda Fondells album och mina första, hur ska man säga, höga klackar (för de är kanske inte särskilt höga, har ingen koll på sånt). Upptäckte Little Comets och deras låt Joanna och blev lite smålöjlig och tänkte att 'den låten stämmer så in på mig!'. Sydde en randig klänning och tog på mig min hatt, sen gick jag på utställning om textilier och tryck.
 
Februari:
 
I februari kalkylerade jag av en bild av Liselotte Watkins (jag vet, hemskt av mig) och sydde en blårandig klänning. Första vårdagen kom och jag stod och flängde med armarna ute i solen. Drog på mig någon slags ögoninflammation och "lånade" min brors solglas för jag tyckte att jag såg bättre ut då. Började sy på en gul klänning som slutade i katastrof och så använde jag trenchcoat. 
 
Mars:
 
Köpte skolavslutningsklänning och var rädd att minst tio andra skulle ha likadan klänning, ty den kom från en välkänd affär (onödig oro, borde fattat att alla skulle satsa på snorkorta klänningar). Var på loppis och fyndade 5 kronors böcker. Tyckte att det var fint med Elle och min Marie Antoinette bok i sängen, så då förevigade jag det. Tog bilder på mig själv mot faluröd vägg och åt rostat bröd med stora mängder te.
 
 
 April:
 
I april hände det inte mycket! Lärde mig att rulla upp håret vilket jag tyckte var supermegafantastiskt, sen började jag sy på en blå empire klänning. Tittade i favoritbarnboken och kände mig nostalgisk.
 
Maj:
 
I maj skrev jag en massa nationella prov (den blåvita kjolen får symbolisera det, för jag minns att jag hade den samma dag som det var matte-nationella...). Min vägg såg grymt fin ut, vilket den inte alls gör nu. Klippte lugg (idag händer det igen!) och tog återigen bilder på mig själv. Något kul ska man ju få ha.
 
Juni:
 
I juni slutade jag nian och fick fina blommor för det (eller om det var födelsedagsblommor, minns inte riktigt). Hade mitt första sommarjobb och slet på. Den blå empireklänningen blev färdig och jag började på nytt projekt. Fick både en provdocka och sista Harry Potter boken på engelska i födelsedagspresent, så jag var glad.
 
Juli:
 
I juli åkte mamma och jag och fikade på världens mysigaste ställe, rakt ut i skogen. Rosorna blommade och det vart ju fint, sen åkte mamma, pappa och jag till Skåne för att få lite omväxling. Sydde klart min chemiseklänning, sen var jag i Stockholm en sväng, men därifrån kom jag utan en enda bild.
 
Augusti:
 
I augusti klippte jag håret alldeles för kort och det kändes inte riktigt bra, för jag skulle ju börja på ny skola! Packade och oroade mig för att det skulle se löjligt ut när jag kom med två resväskor (ojoj, så fel jag hade). Flyttade in i mitt första internatrum och såg mig omkring och kände mig lite halvdeppig och längtade hem och en massa grejer. Det var hemskt.
 
September:
 
I september blev det bättre! Sydde en grön klänning när jag var hemma på helgerna, men det viktigaste som hände var att jag flyttade in ett eget rum, som jag bestämde själv över! Kändes bäst så och genast blev det inte lika jobbigt att vara hemifrån på ett ställe jag inte kände till. Min utsikt från rummet blev också bättre i och med flytten och det var ju ett plus i kanten.
 
Oktober:
 
Sen blev det höst och jag tyckte det var passande med tomtebloss. Åkte en massa tåg och vi satt en hel del i biblioteket i skolan på kvällarna. Köpte en riktig vinterjacka (har alltid haft kappor innan som inte värmer för en sekund). Kom in i en Harry Potter period och läste så fort jag fick en minut över (hur lyckas man annars läsa Fenixorden på en vecka?). Hängde upp löv på min vägg årstiden till ära, köpte filmmusik, hittade mormors gamla mockajacka och målade med billig vattenfärg. En ganska bra månad tycker jag.
 
November:
 
I november var det halloweenfest på internatet och jag klädde ut mig till en inte riktigt övertygande Alice i Underlandet. Det var öppet hus på skolan och jag tyckte att jag skulle lägga ner lite extra tid på håret, vilket slutade med att jag såg ut som ett troll. Fick i uppgift på fotolektionen att ta olika porträttbilder, så jag tvingade upp min hund på en stol och så hoppade jag lite fult, men det blev nog ganska bra i slutänden.
 
December:
 
I december sydde jag lite igen, spetskragar ni vet. Fick julklappar förstås, bland annat några anteckningsblock och så böcker av J. K Rowling och en mycket fin bok om empiremodet! Innan dess hade jag hunnit stöka till mitt rum med mening för ytterligare en fotouppgifts skull och klippa ut mönsterdelar till en korsett. Sen hann jag inte med så mycket mer. 
 
Det var 2012 det, mer eller mindre!
 

Ny blogg i detta tekniska under vi kallar internet!

ALLA BORDE KLICKA PÅ DEN HÄR LÄNKEN FÖR ATT UPPTÄCKA NÅGOT NYTT I FORM AV EN BLOGG. För det kan vara skoj. 
 
(klicka dåååååå). 
 
Hejdå.

RSS 2.0