För att jag är uttråkad [året som gick]

Januari:
 
Köpte både Amanda Fondells album och mina första, hur ska man säga, höga klackar (för de är kanske inte särskilt höga, har ingen koll på sånt). Upptäckte Little Comets och deras låt Joanna och blev lite smålöjlig och tänkte att 'den låten stämmer så in på mig!'. Sydde en randig klänning och tog på mig min hatt, sen gick jag på utställning om textilier och tryck.
 
Februari:
 
I februari kalkylerade jag av en bild av Liselotte Watkins (jag vet, hemskt av mig) och sydde en blårandig klänning. Första vårdagen kom och jag stod och flängde med armarna ute i solen. Drog på mig någon slags ögoninflammation och "lånade" min brors solglas för jag tyckte att jag såg bättre ut då. Började sy på en gul klänning som slutade i katastrof och så använde jag trenchcoat. 
 
Mars:
 
Köpte skolavslutningsklänning och var rädd att minst tio andra skulle ha likadan klänning, ty den kom från en välkänd affär (onödig oro, borde fattat att alla skulle satsa på snorkorta klänningar). Var på loppis och fyndade 5 kronors böcker. Tyckte att det var fint med Elle och min Marie Antoinette bok i sängen, så då förevigade jag det. Tog bilder på mig själv mot faluröd vägg och åt rostat bröd med stora mängder te.
 
 
 April:
 
I april hände det inte mycket! Lärde mig att rulla upp håret vilket jag tyckte var supermegafantastiskt, sen började jag sy på en blå empire klänning. Tittade i favoritbarnboken och kände mig nostalgisk.
 
Maj:
 
I maj skrev jag en massa nationella prov (den blåvita kjolen får symbolisera det, för jag minns att jag hade den samma dag som det var matte-nationella...). Min vägg såg grymt fin ut, vilket den inte alls gör nu. Klippte lugg (idag händer det igen!) och tog återigen bilder på mig själv. Något kul ska man ju få ha.
 
Juni:
 
I juni slutade jag nian och fick fina blommor för det (eller om det var födelsedagsblommor, minns inte riktigt). Hade mitt första sommarjobb och slet på. Den blå empireklänningen blev färdig och jag började på nytt projekt. Fick både en provdocka och sista Harry Potter boken på engelska i födelsedagspresent, så jag var glad.
 
Juli:
 
I juli åkte mamma och jag och fikade på världens mysigaste ställe, rakt ut i skogen. Rosorna blommade och det vart ju fint, sen åkte mamma, pappa och jag till Skåne för att få lite omväxling. Sydde klart min chemiseklänning, sen var jag i Stockholm en sväng, men därifrån kom jag utan en enda bild.
 
Augusti:
 
I augusti klippte jag håret alldeles för kort och det kändes inte riktigt bra, för jag skulle ju börja på ny skola! Packade och oroade mig för att det skulle se löjligt ut när jag kom med två resväskor (ojoj, så fel jag hade). Flyttade in i mitt första internatrum och såg mig omkring och kände mig lite halvdeppig och längtade hem och en massa grejer. Det var hemskt.
 
September:
 
I september blev det bättre! Sydde en grön klänning när jag var hemma på helgerna, men det viktigaste som hände var att jag flyttade in ett eget rum, som jag bestämde själv över! Kändes bäst så och genast blev det inte lika jobbigt att vara hemifrån på ett ställe jag inte kände till. Min utsikt från rummet blev också bättre i och med flytten och det var ju ett plus i kanten.
 
Oktober:
 
Sen blev det höst och jag tyckte det var passande med tomtebloss. Åkte en massa tåg och vi satt en hel del i biblioteket i skolan på kvällarna. Köpte en riktig vinterjacka (har alltid haft kappor innan som inte värmer för en sekund). Kom in i en Harry Potter period och läste så fort jag fick en minut över (hur lyckas man annars läsa Fenixorden på en vecka?). Hängde upp löv på min vägg årstiden till ära, köpte filmmusik, hittade mormors gamla mockajacka och målade med billig vattenfärg. En ganska bra månad tycker jag.
 
November:
 
I november var det halloweenfest på internatet och jag klädde ut mig till en inte riktigt övertygande Alice i Underlandet. Det var öppet hus på skolan och jag tyckte att jag skulle lägga ner lite extra tid på håret, vilket slutade med att jag såg ut som ett troll. Fick i uppgift på fotolektionen att ta olika porträttbilder, så jag tvingade upp min hund på en stol och så hoppade jag lite fult, men det blev nog ganska bra i slutänden.
 
December:
 
I december sydde jag lite igen, spetskragar ni vet. Fick julklappar förstås, bland annat några anteckningsblock och så böcker av J. K Rowling och en mycket fin bok om empiremodet! Innan dess hade jag hunnit stöka till mitt rum med mening för ytterligare en fotouppgifts skull och klippa ut mönsterdelar till en korsett. Sen hann jag inte med så mycket mer. 
 
Det var 2012 det, mer eller mindre!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0